Gepost op

Ook de Knotwilg zoönosen-verantwoord bedrijf

Zoönosen zijn ziekten die van dier op mens over kunnen gaan. Om aan te tonen dat een bedrijf maatregelen neemt om zoönosen te voorkomen en de kans op besmetting te beperken, bestaat het keurmerk zoönosen. Het keurmerk geeft geen garantie van een zoönosen-vrij bedrijf. Het geeft enkel aan dat een bedrijf probeert het risico op zoönosen zoveel mogelijk te beperken.

De toekenning van het keurmerk wordt elk jaar opnieuw via onze eigen dierenarts getoetst aan de hand van een checklist. Bij voldoende score ontvangen we dan voor dat jaar een keurmerkzegel.

Op het Stadspark hebben we vorig jaar al het keurmerk behaald. Dit jaar hebben we ook voor de Knotwilg het keurmerk gekregen. Dus als u de Knotwilg bezoekt kunt u een bordje zien hangen waarop staat “zoönosen-verantwoord bedrijf”. Het feit dat we het keurmerk hebben gekregen betekent niet dat u de gebruikelijke hygiënemaatregelen niet zou hoeven volgen. Op de dierenweide hangt een bord waarop kunt u lezen wat u kunt doen voor een veilig bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Confirm that you are not a bot - select a man with raised hand: