Onze dieren

Wat is een kinderboerderij zonder dieren?

Een  heel saaie boel. Het klinkt misschien als een gekke vraag, maar wij als stichting en daarmee alle vrijwilligers, houden van onze dieren. Geen dag is hetzelfde bij ons.  Dat maakt onze kinderboerderij(en) juist leuk en uniek.

Door onze dieren kunnen wij een educatieve rol hebben voor kinderen, die in de stad opgroeien. Helaas zijn er veel kinderen die niet weten hoe een echt varken er uitziet of wat een cavia is. Wij als stichting vinden dit zeer belangrijk dat kinderen leren hoe een dier er uitziet en aanvoelt.

Dus als iemand wil weten waar de eieren vandaan komen; kom dan gezellig langs.

In het hoogseizoen (voorjaar en zomer) hebben we vaak ook dieren die te gast bij ons zijn. Soms hebben wij een lief kalf lopen. (voor de mensen die niet weten wat een kalf is, dat is een baby koe.) Deze brengen wij zelf groot wat natuurlijk heel leuk is om te doen. Zolang ze nog klein zijn kunnen onze gasten ook ‘Koe-knuffelen’. Bezoekers die dat doen merken dat deze dieren heerlijk zacht en warm zijn.
Ook hebben wij in het hoogseizoen vaak huisdieren te gast die een eigenaar hebben die op vakantie wil. Voor deze mensen bieden wij opvang aan.

Wij bieden op dierenweide ‘Stadspark’ pension aan de volgende dieren: konijnen, cavia’s en kippen. Voor deze dieren zijn wij dan hotel dierenweiden Lelystad. Deze dieren krijgen evenveel aandacht als al onze andere dieren. De kosten van opvang bedragen €2,50 per dier per dag met een maximum van €12,50 per week. Voor meer informatie over voorwaarden en beschikbaarheid van de opvang (vol = vol) kunt u tussen 8 uur en 16.30 uur contact opnemen met onze coördinatoren Reinier of Debbie. Hun telefoonnummers staan op de contactpagina.